2007-07-26

i nöd och lust

I går var äntligen en dag med uppehåll och sol så jag ringde kompisen och frågade om vi skulle ta en runda på golfbanan efter jobbet. Men tji fick jag. Nyss hemkommen från semestern var hon och fixade för pållen, därefter skulle hon ut till torpet och hjälpa maken med takomläggning. Sen kanske vi kunde gå ut. Man tappar ju lusten innan meningen är färdig ens.

Ringde min egen make och frågade om han tänkt åka till Kroppefjäll, vilket han skulle, och sa att jag gärna följer med. Det är träff varje onsdag hela sommaren - gamla bilar och mc mm. Man träffas några timmar och tar en fika i all anspråklöshet. Skön avkoppling. Och det gäller ju att njuta av det vackra vädret.


Väl hemma tog jag lite att äta och sen ringde makens telefon - en hiss som inte fungerade ända upp och en rullstolsburen dam som bor där uppe, naturligtvis! Jag har ju lovat "i nöd och lust" och nu när lusten inte fick sitt utlopp tyckte jag att jag kunde lida lite med maken. Åkte därför med honom till Lysekil - en timme dit, en timme hem och lite mek emellan - så vi skulle väl vara hemma igen vid 19-tiden. Trodde vi ja! Det blev en extratur Lysekil-Uddevalla-Lysekil med färja för att hämta hydraulolja och fylla på för att hissen skulle gå ända upp. Och det vet ju alla som varit på kusten under sommaren att det går hur lätt som helst! Inga turister alls! Ingen kö till färjan! Och vi skulle ju med båda vägarna!
Klockan hann bli närmare 22 innan vi var hemma, men som sagt - har man lovat så har man- och lusten får nog sitt en annan gång.

2007-07-20

Tur vi har målat färdigt :D

Läste GSM:s blogginlägg idag och låg nästan raklång i soffan...Missa inte kommentarerna!!! http://blogg.aftonbladet.se/3675

2007-07-16

Gräsmattefynd



Klippte gräset idag och gissa vad jag hittade? Riktigt fina exemplar men de fick bara vara med på bild sen åkte de ut över altanräcket och ner bland buskarna. Förstår inte varför vi har Karl-Johan i gräsmattan när jag inte hittar några i skogen. De här vill jag inte äta, gräsmattan har ju fått både frukost och lunch så det finns nog nåt i svamparna som inte är bra för oss även om de är bra för gräset. Det vet ju alla att svampar suger i sig all skit som finns i närheten och fulla av tungmetaller är de med. Fast goda vid rätt tillfället.

Nu skall jag för första gången i år titta på Sommartorpet. Tycker jag är värd det efter den dryga 1,5 timme det tog att klippa gräset med handjagaren.

2007-07-15

Hittade en som jag tycker är snyggare....

Sidmall, alltså. Har rensat upp lite, tagit bort alla bilder som finns att se på hemsidan i stället, om någon är intresserad.

Har äntligen kommit igång med målandet igen och har nu tre akvareller på gång. Olika motiv på varje. Får se om det blir nåt av dem eller om de åker ner i lådan. Jag gillar motiven men det är så förbenat svårt att få till det så som jag vill ha det. Och jag tycker det är tråkigt att måla samma sak flera gånger, tills man är nöjd med det. Men det är kanske det som skall till för att man skall lära sig denna svåra konst. Det blir till att ta skeden, nä jag menar penseln, i vacker hand och börja om från början tror jag, i alla fall med en av målningarna.

2007-07-14

Potatis ur eget land

Premiär för den egna potatisen idag. Var lite rädd för att de hade ruttnat i jorden som har fått alldeles för mycket regn. Dessutom har vi aldrig haft så stora plantor förut och jag har fått höra:
-Mycket blast, lite potatis. Men de gånger vi tidigare odlat så har plantorna varit små och obefintligt med potatis så jag har struntat i vad alla säger.
Vad blev då resultatet? Jo, inte var det så mycket under de två stånd jag fick ta upp för att täcka en (eg. en och en halv) middag men GOOOOODDDDAA var de. Och alla gick åt. Satt det sista och tog ur kastrullen, saltade och lade på lite bregott...mmmmmm njutbart. Tröstade mig med att man inte blir tjock av potatis och har helt ignorerat att jag åt bregott till.

2007-07-12

å me en glass i min hand å me sandaler av plast...

sitter jag i solen å läser gårdagens blad.....
Ja, glass har jag i ena handen medan den andra knappar föär fullt på tangenterna. Men nån sol är det då inte. Jo den försöker men regnmolnen är för många och för tunga. Tömde båten som står på parkeringen utan kapell innan jag gick in - då var det uppehåll - men nu är den nog halvfull igen. Förstår inte var allt vattnet kommer från.

Ac:n har lagt av men det gör ju inget just nu ;-| Ena dagen kom det kall luft och nästa var luften varm. Så bilen fick in till kylardoktorn och diganosen blev en riktig kalldusch. Nu skall det bli operation nästa vecka - jag får visserligen en fridag men det kostar. Skönhetsoperationen går på ca 5400:- men vad gör man inte för att slippa sitta och svettas när solen väl har vunnit kriget, vilket vi hoppas blir snart. Visserligen är det fyra veckor kvar innan semestern men det är roligare att jobba om det är sol - framför allt är det faktiskt lättare överhuvud taget när solen skiner.

Tittar ut och ser på regnet som faller. Det faller rakt ner men vilka droppar! Om man omvandlar dem till snöflingor hade ett dasslock nog legat i lä....
Men vi får väl vara glada, hallonen trivs, potatisen gror och vi behöver inte fylla vattenkannan!!!

2007-07-06

Det gäller att hinna mellan regnskurarna....

  • Huset skall få sin sista stykning och man får passa på mellan alla skurar.
  • Gräset har fått sin lunch och som med allt som får näring så växer det så det knakar och man måste klippa. Även det får hinnas med mellan skurarna.
  • Ogräs växer också och helst där man inte vill ha det...gissa när man skall hinna ta bort det?

2007-07-01

kylskåpspoesi

Fick ett brev på posten från Posten. Inuti var det ett häfte med frimärken och ett ark med små magneter med ord på. Jag har ju sett sådana i bokhandeln och på syrrans kylskåp men inte haft nåt själv. Konstigt vad man måste tänka till när man är begränsad i ordförrådet. Men det blev en fin liten dikt:

vår
daggen sjunger i gräset
blommor spirar, doftar
fåglar målar musik i träden
morgonljuset älskar i grönska
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...