2008-10-21

Redan tillbaka =)


Ett av de första negativ jag fick tag på!
En mycket ung Lars. Kortet taget på Storkgatan i Göteborg 1975. Vi hade en lägenhet på 27 kvm på tredje våningen i ett landshövdingehus med toa nere i källaren. Och där var det STORA spindlar i trattformade nät. Usch! Lars tjuvkopplade in ett kamelement så vi skulle slippa frysa häcken av oss när vi behövde gå ner där. Vi hade potta uppe som vi använde vid behov =D

Nya leksaken uppackad

Har äntligen fått min nya iMac. Beställde den med den "lilla" skärmen = 20' och jag undrar hur stor plats på mitt skrivbord den större skärmen på 24' hade tagit för den här är ENORM - 48x40 yttermått och själva bildytan är 43x27 och det räcker gott och väl för mig. Häftigt när man startar upp den, den är igång på bara några sekunder och lika när man ska stänga ner. 

Men nu ska jag inte stänga ner utan håller på att installera drivrutiner för min bildläsare som jag köpte för ett par veckor sen. Och sen ska här skannas in både negativ och diabilder sen åratal tillbaka. Hoppas jag hittar några riktiga guldkorn bland alla gamla bilder.

2008-10-09

iMac, Nano och Dalslandssalongen 2008

Har utnyttjat tiden hemma med att beställa en ny dator! Och en ny Nano till maken. Så blir vi båda nöjda och glada. Min laptop håller på att rasa ihop, jag tror att den längtar till de sälla jaktmarkerna. Hoppas bara jag hinner överföra alla bilder jag har på hårddisken innan den somnar. Hade lovat yngste sonen att få överta den när jag köpt ny dator men jag tror ärligt talat inte att det är ett instrument för honom. Bara att få igång den tar en evig tid om man jämför med macen. Innan man fått upp mailbox etc har det gått 5-6 minuter och det är fortsatt trögt att öppna program för att inte tala om tiden det tar att leka med bilder som jag vill göra.


Våndas lite för jag sitter med ett papper om Dalslandssalongen 2008 och vill lämna in men samtidigt våndas jag för vad jag ska pröva att få med. 2-3 verk får man lämna in och minst 2 av dem måste bli antagna för att man ska få vara med på utställningen. Och jag vet inte om jag ska ta av mina akryler med fantasifåglarna eller gamla akvareller. Förstår de sig på humorn i mina akryler? Och jag har bara hunnit göra en hinner jag två till innan söndag som jag känner mig nu? Vad velig jag är!
Men jag har beställt en ny dator!

En elak liten bacill

Tyck synd om mig
Dalta med mig till morgonen randas
För dig är det inte så mycket besvär
För mig är det viktigt som luften jag andas

Dikten skrevs av Richard Fuchs och kallas Hypokondrikernas klagovisa. Idag känner jag något åt det hållet. En liten bacill tyckte tydligen att det var värt ett besök hos mig och har invaderat min kropp totalt. Huvudet värker och kroppen lite också. Och det trodde jag först hade att göra med mitt pass på Bodybalancen men nu har det visat sig att det var denna gäst som ställt till med oredan i musklerna.

Det är vansinnigt tråkigt att vara sjuk. Jag kan visserligen skriva här men det är enbart för att jag har laptopen med mig i sängen. Och att jag har en säng som är reglerbar. Rena rama sjukhusmiljön! Katten ligger bredvid mig, fast på överkastet. Han är en lydig katt som vet att han inte får ligga i sängen om den inte är bäddad. Fast han är bara lydig när vi är i huset. Om vi har glömt att stänga dörren till toaletten som är det ställe han enbart har tillträde till i vanliga fall (det finns en kattlucka så han kommer ut ur huset, vi är inga vildar som låser in honom totalt!) så kan det hända att han hoppar upp i sängen även när den är obäddad. Men man hör att han har full koll för om vi kommer in hör vi dunsen när han hoppar ner för att låtsas som ingenting när vi kommer upp i sovrummet.

Har tagit mig en stor kopp kaffe med tilltugg (= 2 alvedon) och ska vila en stund.

2008-10-07

Åh, det är redan en vecka in i oktober!


Vet inte vart dagarna tar vägen. Var det inte i helgen jag var på kurs? Nä, jag har faktiskt hunnit med att vara ner till Skåne en helg och hemma en helg. Maken skulle till Växjö på möte fredag efter min kurs, vilket datum det nu kan ha varit?, och jag tog ledigt och följde med. Vi for till Växjö på torsdag, han hade sitt möte på fredag och därefter for vi vidare ner till Karlshamn. Lördag åkte vi ner till Kivik och besökte äppelmarknaden. Tittade på när de avtäckte årets äppeltavla. 30000 äpplen!
Sen drog vi till Lund där cyklarna åkte ut från bagaget och efter incheckning på hotellet och så trampade vi hem till David. Han skulle iväg på fest så det blev en snabbvisit. På kvällen var vi till Italia och åt en väldigt god pizza. Söndag morgon tog vi det lugnt och åt en härlig frukost innan färden hem.
Veckan efter gick i ett rasande tempo som vanligt, likaså helgen. Nu är maken i Norrland: Luleå, Skellefteå, Umeå och Östersund ska besökas denna vecka.
Själv så tar jag det lugnt. I går gick jag till sängs tidigt efter att ha genomfört mitt första pass med Bodybalance på Sportlife. Har skaffat mig ett årskort så nu gäller det att nyttja det maximalt.
Idag har jag målat ytterligare en fågel, i akryl på duk denna gång. Ska försöka få målat en eller två till innan helgen.
Helgerna får nyttjas till att försöka få färdigt studion. Det krävs dagsljus för att måla där nere (inte tavlor utan inredning) och dagsljuset har börjat försvinna när jag kommer hem på eftermiddagen.
Har börjat längta till värmen igen. Fast det är lite för tidigt att leta sistaminuten ännu. Vi funderar lite på att försöka komma iväg strax efter jul. Det verkar som om sönerna vill komma hem då så då får väl även vi vara hemma =).
Ha´t bra och njut av livet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...