2009-08-14

Ingen stororden å tur är väl det

Jo, du Nonna, en stororden till mig? Nä den dagen får man inte uppleva. Fastjag har ju en beställning sen förra vintern på tre havsmotiv som ska in i en gammal fönsterram. Har färdigställt två men har problem med att få till den som ska vara i mitten. Hon som ska ha dem vill nog gärna ha hav och fåglar och helst då ejdrar. Men jag har sett en akvarell på en sajt där motivet var enbart vatten och jag ska leta bland mina foton om jag har nåt som kan duga som förebild. Jag tycker det är härliga målningar och en verklig utmaning blir det att måla vatten i närbild!

Jag har visserligen målat lite det sista och här kommer det två nakenstudier som jag målat i olja. De är små, ca 20x20 och 15x20 eller nåt sånt.
Flyttfågeln målade jag till en kompis som fyllde 50. Hon ville ha en fågel som var på väg någonstans och eftersom både tiden och fantasin var på upphällningen just då så blev det att packa ner fågeln i en flyttbox. Det var det enda jag kunde tänka på och det kanske ligger närmast till när man tittar in på vår toalett här uppe på andra våningen. Den är fylld till 2/3 med flyttkartonger. Björn har ett gäng och själva har vi ställt upp ett antal eftersom jag fick packa ner allt som jag hade i min kammare som nu renoveras.

2009-08-12

Fick en "order" i går kväll

Yngste sonen sa till mig att uppdatera bloggen. Jaha, och vad ska jag skriva nu då? Det händer inte så värst mycket för tillfället. Eller jo, det händer ju saker hela tiden men jag försöker ta det lugnt. 
Gick ut i går eftermiddag för att hämta upp lite potatis till dagens lunch men hamnade i hallonsnåret i stället. Fick ihop ca 500 g fina hallon och kokade säsongens absolut sista hallonsylt. Den ska jag ge till barnbarnen som precis kommit hem efter två veckor i Grekland (lyckosar). Lars hjälpte mig plocka av de svarta vinbären i lördags, 22 liter blev det och 11 liter saft. Mor fick en flaska och påpekade att jag allt kunde haft lite mer socker i. Problemet är att jag har en saftmaja och hämtade hem ett recept från nätet och har gått efter det. Själv kan jag inte avgöra om det är för mycket eller för litet socker för jag har fortfarande ingen lukt och smak. Jag känner visserligen om någonting är väldigt kryddat men inte vad det egentligen smakar. Det är trist. Var på återbesök igår hos läkaren för öronen och det visade sig att vänster trumhinna troligen har gått hål och läkt sig själv. Det var lite fladder där, sa hon, som kunde tyda på det. Lukten och smaken skulle nog komma tillbaka med tiden. Och hon tyckte att jag skulle fortsätta med nässprayen för att skynda på det. Men jag tror jag ska beställa en sån där näskanna i stället som man sköljer näshålorna med saltvatten. Måste vara bättre än kemikalier.
Efter sylt och potatiskok gick jag ner i studion och målade en tavla. Den blev riktigt kul, om man får säga det själv. Den visas inte här men kommer att laddas upp på hemsidan längre fram i höst. 
Vi har påbörjat renoveringen av kammaren. Golv och tak har åkt ut och nytt tak har kommit på plats. Lars påbörjade spackling av väggarna och jag har också prövat på det för första gången. Jag tar det lugnt så det blev inte så mycket, en halv vägg ungefär. Ska ta lite till i morgon kväll, tror jag.
Nu ska jag läsa lite nyheter sen ska jag bädda ner mig och läsa en vanlig bok. 
Ta det lugnt och njut av livet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...