2009-10-30

Inga löv kvar

I går när jag kom hem från jobbet hade Lars krattat upp massa fina högar. Och jag tog tag i dem idag. Vår plastskottkärra rymmer väl ungefär 100 liter och jag packade väl men fick ändå gå ca 15 vändor. Sen krattade jag upp eklöven och gick ytterligare 10-12 vändor med dem så jag har fått motion idag. Däremellan har jag satt fyr i bastuaggregatet och laddat med ved i omgångar. Sen kom maken hem med en grillad kyckling och några öl till mig så nu är det in i duschen och sen ner och löga sig ordentligt inför helgen.
Lev och njut. Livet går inte i repris.

2009-10-28

Jag ser det snöar, jag ser det snöar...


fast inte den vita blöta sorten utan löv! Jag har aldrig sett så mycket löv på vår tomt tidigare.
Kan man hoppas på att det kommer en vind och blåser bort allt?
Idag har jag haft min lediga dag och den har jag tillbringat nere i studion där jag har målat en akryl 66x54 cm av min svärmor. Det är en bild jag hittade bland Lars negativ från tiden före mig. Tror den är från 1973. Jag tände i vilket fall på den och nu har jag förevigat den. Är öppen för kritik vad som kan behövas ändra på etc. Jag har satt upp den på tavellisten här i min kammare för att se den och grunna på vad som kan förbättras. Ett foto är ju inte riktigt rättvisande, allrahelst som man tar med blixt, men jag har försökt redigera så att det ska vara så likt som möjligt.

2009-10-26

Nudelsallad a la Lars

Ja, det var lika gott som det ser ut att vara. Och lägg märke till droppen med chilisås som är på väg ner. Här har vi äggnudlar och sen har Lars lagt på tomater, både färska och torkade, oliver, fetaost, paprika, rödlök, cashewnötter och ruccola.
Å så två grillspett med kycklinglårfilé som låg i marinad i ett dygn innan grillningen.
Vi bjuder på receptet, maten får ni laga själva :D

P.S Kolla in likhet mellan far och son på http://bege-life.blogspot.com/

2009-10-09

plommon, päron och konjak

NU har jag stängt locket på den sista burken med plommon för i år. Vet inte hur många plommon jag plockat, tvättat, satt ett snitt i, skållat, lagt ner i burk och hällt sockerlag med någon sorts sprit i över. Men MÅNGA har det blivit. Och jag vet inte ens om de smakar gott! Men vi får ta och testa i morgon. Då har de första burkarna stått så pass länge att plommonen har hunnit ta smak av lagen. Och då är det ju konjaksmaken jag är ute efter förstås, med vispad grädde till.
Vårt plommonträd, ett körsbärsplommon, har gett en otrolig skörd i år. I vanliga fall brukar inte frukterna hinna mogna eftersom det är "fel" zon här. Normalt är tydligen augusti men hos oss mognar plommonen inte förrän slutet av september. Nu hänger endast några få kvar i trädet och de lämnar jag till fåglarna.
Även äpple- och päronträden har varit givmilda mot oss i år. Vårt Gråpäron som vi haft ungefär 20 år har för första gången gett frukt. Och Göteborgs Diamant, där har grenarna nästan vikt sig av tyngden. Man ska väl egentligen gallra fruktträden men det har vi missat så storleken har fått ge sig för mängden. Så jordkällaren är full av burkar med äppelmos, inkokta päron och inlagda plommon. Vintern är räddad!
Nu ska jag göra mig klar för bastun. Maken köpte med sig några öl hem till lilla mig. Ett belgiskt som jag inte testat förut.
Ha det gott, njut av livet - det är vi alla värda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...