2009-11-15

Packning

Så, då är vi snart på väg söderut! Cyklarna har packats in snyggt och prydligt i sina väskor. Och resväskan är också klar och nu bara vi fördriver de sista timmarna innan det är dags att hälsa på i värmen. 25 grader ska det bli där nere i morgon så det är ju lite mer än vi har här nu.
Lars tyckte jag skulle ta med mig något att måla med så jag fick letat fram ett tomt akvarellskrin och har puttat i en liten klick färg i varje fack. Några penslar och ett litet block åker också med i resväskan.
Nu ska jag ringa till sönerna och höra hur det är med dem sen ska jag ta fram en bok och läsa lite.
Fast jag kom just ihåg att jag lovade Mattias receptet på leverpastejen vi brukar ha på julbordet. Här kommer det:

En hel bit god, bredbar leverpastej skivas i ca 1 cm skivor som läggs omlott i en ugnsfast form. Gräddstuva svamp (godast med kantareller men det fungerar även med champinjoner) och häll stuvningen över leverpastejen. Gratinera i 200 grader till det är varmt. Kanske 8-10 minuter. Strö eventuellt över lite finhackad persilja vid serveringen.
Nu e´de´slut för idag. Kram å hej - Leverpastej!

2009-11-10

Ingen telefon = inget internet


Telefonlinjen bröts i torsdags och Telia har varit vänliga nog att ta emot vår felanmälan. Först på onsdag tror de att det kan vara åtgärdat :(

Nu har jag tröttnat på att vänta på att få komma ut i cyberrymden och kör ett kortinlägg på arbetstid. Får hoppas att ingen kommer på mig :D

Först och främst blev båda mina gamlingar dåliga och inlagda, fast mor är hemma igen, och sen blev jag själv sjuk (osäkert om det var den beryktade eller inte - var ju inte snuvig, bara hosta och feber å så lite huvudvärk - vilket ju kan innebära att det var det och även innebära att det inte var det - strunt samma jag är nästan helt bra igen, bara lite hosta kvar men nu börjar den lossna verkar de som). Och vi ska ju ut och resa så alla förstår ju vilka tankar som rörde sig i huvudet. Och inget avbeställningsskydd förutom det man får i samband med att man betalar med kort - och så det som man ska ha i sin hemförsäkring så klart. Jag har ju aldrig behövt att utnyttja någon av alla de fallskärmar som ska finnas i de olika försäkringarna så jag vet inte om det fungerar. Man måste ju chansa lite här i livet =)
Nu närmar sig vår avresa och jag vill bara ha ut att det är en utställning på gång igen. Jag kommer att vara på plats sista dagen mellan kl 13-15 om någon vill träffa mig samtidigt som de går runt och kollar på alla vackra konstverk.
Ha det bra, njut av livet. Det går INTE i repris. (till min kära syster vill jag säga att även om vi kanske tror på ett liv efter detta så är det ju trots allt inte SAMMA liv)

2009-11-03

Nöjd "kund"

Jag är glad idag. Fick i går kväll tag på kvinnan som har beställt målningar av mig till sin fönsterram. Vi pratade med varandra i telefon och jag hörde hennes spontana utrop av förtjusning! Jätteroligt att hon blev nöjd. Fast jag vidhåller, jag gör aldrig något mer på beställning. Det är kämpigt. Mycket roligare att göra vad som faller en in.

Har nu plockat ihop tre akvareller och två oljor till nästa utställning hos Några Målare. Ska ta med dem dit i morgon när det är månadsmöte. För jag kommer ju att vara på SEMESTER när det är dags för sista inlämningdag och vernissage och hela fadderullan :-)
Njut av livet. Det gör jag.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...