2011-04-12

Utsikt från ett fönster

En dag när jag kom hem från jobbet hade jag fått något nytt att fästa blicken på från köksfönstret.

Hur tänker man när man sätter ut en sådan här sak?
Dagen efter stannade jag till hos dom som äger fastigheten och frågade. Han hade inte tänkt. Den bara hamnade där. Jag påpekade att det inte var en trevlig syn på landet. Den smälter ju liksom inte in i omgivningen, eller hur? Hade han tänkt låta den vara där, eller bygga in den eller vad? Nä, han visste inte. I vilket fall vill inte jag ha den i blickfånget från mitt köksfönster och framför allt inte till sommaren när vi ska sitta ute på altanen.
När jag kom hem dagen efter så hade han flyttat bajamajan och ställt den bakom uthuset. Man ser den genom träden när man kommer på vägen upp till oss men vi slipper i alla fall se den från vårt.

2011-04-11

Sothöna eller???

Skrev ett inlägg via telefonen i lördags men av olika anledningar har det inte blivit av att jag fått in det här förrän nu. Håll till godo:

Kaja i skorstenen
Vi hade sett fram mot en mysig morgonstund med kaffe o tidningsläsande i sängen. Då lät det som om någon krafsade på altandörren. Lars trodde att talgoxarna var igång för att fösöka sätta bo i blomsterlådorna på altanen men det var ngt helt annat på gång. Men han förstod rät snart att det var en fågel som ramlat ner i skorsten i stället.
Vardagsrumsgolvet var fullt av sot ca 2 meter ut från kaminen. Vi fick vackert klä på oss och sätta igång med att ta hand om skiten.  Ut på altan, bort med sotluckan och fram med  fågeln. Men den var inte där. Ivilket fall behövde vi raka ut sotet och skulle använda asklådan som finns inne i kaminen. När han öppnade luckan så satt det en kaja som ville ut.
Jag försökte vara snabb och få ett kort men det var inte lätt. Det var inte alltför lätt att få ut den från kamin heller. Vi ville ju inte ha en sotig kaja flaxandes inne. Lars lyckades på ett tag om de iaf och ut i det fria. Sen var det bara för oss att ta fram städutrustningen.  Och när vi ändå var igång så blev det några timmars trädgårdsstädning oxå. Nu är det spagetti o Marjas köttfärssås på g. Det ska bli gott. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...