2011-10-27

Paus i Hufvudstaden

Maken skulle på möte på huvudkontoret onsdag-fredag så jag passade på att följa med. Igår tog jag mig in till centrum för att handla vit opak akrylfärg. Måste få färdig min lila Lempicka. Passade på att stoppa ner två nya penslar i påsen samtidigt. Jag har tyvärr inte haft tid att åka till min "godisbutik" i Bäckefors ännu. När jag slutade i Dal-Ed fick jag ett presentkort hos Sten och jag har tänkt mycket på vad jag ska handla för det och kommit fram till att det blir en eller två akvarellpenslar. Det är inga problem med att göra slut på pengar när det gäller penslar. Köpte en för snart två år sen efter att jag sålt en tavla. Den kostade 650:-. Penseln alltså!

Jag gick runt i storstaden igår under flera timmar. Men det är märkligt, trots att det finns så många butiker, hade jag ingen köplust. Jag tyckte det mesta var tråkigt. Undrar var alla tuffa klädbutiker finns? Staden är ju stor och man måste nog veta. Det är inte som att handla kläder hemma. Vi har en kädbutik i "byn" och jag måste ändå medge att utbudet där är bättre, eller i alla fall är det lättare att hitta vad man vill ha än det är här för den som kommer från landet.

När jag kom tillbaka till hotellrummet i Täby stod min stegräknare på nästan 16000 steg och jag var inte färdig med shoppandet för dagen. Vi åkte ut till Lars morbror i Nacka och hämtade ett par byxor. Dem tog vi med till Nacka Forum för att ha som mall och köpte där två par likadana, fast en storlek större och i andra färger. Sen gick vi runt och tittade i de andra butikerna där men jag var inte på köphumör nu heller. Så det blev att återvända till morbror, ta en kopp kaffe och vara sociala en stund och sen tillbaka till hotellet. Kom precis i tid för att kunna se Bron på TV. Vi har ju bara sett den via svtplay innan. Resten på TV var bara skit. Och för resten var jag så trött efter allt gående (20102 steg!)så kudden och jag möttes på halva vägen.

Idag ska jag åka kollektivt till Enköping för att träffa min syster Sonja. Det ska bli fantastiskt roligt. Vi har inte setts på flera år även om vi håller kontakt via etern och telefon. Hon och maken har precis flyttat till Enköping. Det är lite närmare för mig än till Kalix Nyborg, där de bott förut. Och sen är det ju lika nära för dem att ta sig hem till oss nu. Kanske kan jag övertala henne att de besöker oss till sommaren. Vintern är en så förbannat tåkig årstid hos oss.

Följden av Stockholmsbesöket blir att inlägget hos Notarien blir lite fördröjt. Men den som väntar på något gott.....
Lev väl och njut av livet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...