2007-12-01

julstöket avklarat


Ja vem mer kan säga det den 1 dec.? Men eftersom vi åker bort och inte kommer hem igen förrän 23/12 runt 21.3o (jag räknar med att det är då vi är hemma - Landvetter är INTE hemma, där ska vi ta mark runt 19.30 sen vänta på resväskan och ca 1 tim 45 min bilfärd hem) så har jag handlat och stekt lite köttbullar. Det enda som saknades på affären var kokt julskinka. Jo de hade med de var så hiskeligt stora. Vi vill ha till julafon sen ska den vara slut. Men de lovade på Konsum att det ska komma in mer skinka i veckan. Annars får väl killarna fixa det :)

Det blir inte så mycket mer jag gör inför julen. Julgröten görs ju på julaftons morgon och sen blir det bara ett väldigt enkelt julbord. Men köttbullarna är viktigast och det brukar jag göra många- fast i år blev det bara på drygt två kilo färs. Får hoppas det räcker. Vi har nåt som vi alla vill ha på julbordet och det är "Brors leverpastej" (Bror var sambo med svärmor och mycket duktig på mat). Så därför får jag skriva en lista om vad som ska inhandlas den 23:e. Man tar och finhackar ett gäng champinjoner som man sen fräser i smör, saltar och pepprar och därefter häller man på grädde. Detta får stå på spisen nån timme eller två tills det är lagom tjockt. Därefter tar man fram den goda bakade leverpastejen, skär den i ca 1½ cm skivor och lägger dem i smord ugnsfast form och häller över de gräddstuvade champinjonerna och låter detta gratinera i ugn tills det är varmt och lite brunt. Sen strör man över lite hackad persilja och äter den tillsammans med skinkan, köttbullarna och potatisen. Detta och lite lax är allt som behövs på julbordet. Fast kanske det blir en Janssons oxå som nattamat :)

Var på vernissage idag. 50 tavlor finns med och två av dem är mina. Det var roligt att så många hade målat med akryl. Tidigare har det varit mycket akvarell men nu var det inte många av den tekniken med. Sen är det så kul att se alla olika stilar. När vi träffas tycker jag inte vi verkar vara så olika men uttrycken är verkligen det. Jag ska sitta vakt nästa fredag men kommer att vara där även på onsdag. Håller på att trappa ner jobbet innan semestern. Har faktiskt hunnit ikapp lite grann och känner mig inte så stressad längre.

Imorgon ska vi bjuda bonussonen med familj på julbord på Dagsholm. Det ska bli en upplevelse. Jag har inte ätit riktigt julbord ute på hundra år. Jo, nu far jag med ljug - jag var ute med jobbet förra julen men jag var inte särskilt överväldigad då. Får verkligen hoppas att detta blir bättre. Jag ska iaf ta på mig byxor som sitter löst i midjan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ta plysch med resår i midjan om du bara passar in i miljön!! Men det där är överskattat - att man orkar äta mer med resår i midjan - nej jag tror att om man är hyggligt vätsketom innan och inte proppmätt så kan man kanske äta lite mer, men mätt blir man ju i alla fall.
På vårt julbord blir det Janssons, skinka, ägghalvor med sikrom, inlagd sill, skinka, köttbullar, kokt potatis o gravlax, rökt lax o prinskorv. Såå pass men vi äter inte upp allt på en gång och vi ska ha "vanlig" mat dan efter kyckling eller fläskfile med stooor sallad och nån potatisrätt.
Får jag inte janssons blir jag rabiat och maken vill ha skinka o laxsorter o köttbullarna med grönpeppar och grädde i. Vi får promenera mer och ha mindre kaffebröd, här blir det bara saffrans, och nån chokladlåda kanske. Nu verkar vi ska se film maken har hittat en gammal film i sin gömma..jag önskar er en kanonsemester se på djuren och folket och njut av värmen och folklivet och koppla bara av och ägna oss inte en tanke!!!
Jag är så avundsjuk men det säger jag inte. Har pratat med mor och hon var så glad o Rune var hemma igen så det är ju OK så långt!
Kram Syster Y

CresceNet sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...