2008-06-01

Skönt med AC nu när värmen är här

Körde David till Oslo idag. Han, Björn och några till har hyrt en lägenhet under två månader. Det är tur att de är sex som ska dela på hyran - 18000 Nkr! Jag måste säga att jag är lite förälskad i Oslo. De ställen som vi har varit på iaf. Men det är fasligt dyrt där, och Norge har ingen matkultur att tala om. Det skulle väl vara valbiff då - det är gott. Vi åt det när vi var på Lofoten 2004.
Undrar hur länge den här värmen håller i sig? Redan nu har gräsmattan börjat bli gulbrun och är hård som cement. Vi har ju mycket lera i jorden, lera och pinnemo så man förstår att inte vad som helst växer och frodas. Fast å andra sidan är det ofta fuktigt i jorden om man kommer ner någon decimeter. Lera håller ju vätska länge.
Satte potatis i går. Det blev över hälften kvar i påsen, vi har ju bara ett litet land, så Lars satte ner dem i en av rabatterna. Återstår att se om det blir något av dem där. Lite kul om det kommer potatisplantor bland buskarna :-)

1 kommentar:

Nonna sa...

Tur man inte måste leva o bo Norge då halvfattig 3/4-delspensionär som man är.
Potatisarna vill gärna ha nytt land varje år sägs det ju men vem kan fara runt och gräva upp hela gräsmattan??
Här är det kallt bara runt 10 grader så inatt blir det nog en järnnatt. Då gäller det att rädda vad som räddas kan av små blomplantor.
Kram syster Yster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...