2009-08-12

Fick en "order" i går kväll

Yngste sonen sa till mig att uppdatera bloggen. Jaha, och vad ska jag skriva nu då? Det händer inte så värst mycket för tillfället. Eller jo, det händer ju saker hela tiden men jag försöker ta det lugnt. 
Gick ut i går eftermiddag för att hämta upp lite potatis till dagens lunch men hamnade i hallonsnåret i stället. Fick ihop ca 500 g fina hallon och kokade säsongens absolut sista hallonsylt. Den ska jag ge till barnbarnen som precis kommit hem efter två veckor i Grekland (lyckosar). Lars hjälpte mig plocka av de svarta vinbären i lördags, 22 liter blev det och 11 liter saft. Mor fick en flaska och påpekade att jag allt kunde haft lite mer socker i. Problemet är att jag har en saftmaja och hämtade hem ett recept från nätet och har gått efter det. Själv kan jag inte avgöra om det är för mycket eller för litet socker för jag har fortfarande ingen lukt och smak. Jag känner visserligen om någonting är väldigt kryddat men inte vad det egentligen smakar. Det är trist. Var på återbesök igår hos läkaren för öronen och det visade sig att vänster trumhinna troligen har gått hål och läkt sig själv. Det var lite fladder där, sa hon, som kunde tyda på det. Lukten och smaken skulle nog komma tillbaka med tiden. Och hon tyckte att jag skulle fortsätta med nässprayen för att skynda på det. Men jag tror jag ska beställa en sån där näskanna i stället som man sköljer näshålorna med saltvatten. Måste vara bättre än kemikalier.
Efter sylt och potatiskok gick jag ner i studion och målade en tavla. Den blev riktigt kul, om man får säga det själv. Den visas inte här men kommer att laddas upp på hemsidan längre fram i höst. 
Vi har påbörjat renoveringen av kammaren. Golv och tak har åkt ut och nytt tak har kommit på plats. Lars påbörjade spackling av väggarna och jag har också prövat på det för första gången. Jag tar det lugnt så det blev inte så mycket, en halv vägg ungefär. Ska ta lite till i morgon kväll, tror jag.
Nu ska jag läsa lite nyheter sen ska jag bädda ner mig och läsa en vanlig bok. 
Ta det lugnt och njut av livet.

1 kommentar:

Nonna sa...

Trodde det var nån stororder på konstköp som droppat in...jag har oxå saknat dig på bloggen men tänkte att du har tankepaus.
Själv harjag varvat ner så jag vet inte ens vad det är för veckodag men på måndag börjar allvaret - igen
Kram kram syster i norr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...