2011-11-13

Flitig som en myra

Ja, det har jag varit hela helgen. Nu halvsitter jag i sängen och bara slappar. Spelar Wordfeud med två av sönerna. Kul om alla fyra hängde på. Jag gillar ju sällskapsspel men det blir ju oftast bara när pojkarna är hemma under jul. Och så på nyårsafton förstås som vi brukar fira med våra vänner Anne och Ingemar. Förra nyårsafton tillbringade vi i Quillan i södra delen av Frankrike tillsammans med Eddie&Caroline (i deras semesterhus) och Mike&Becky. Då spelade vi varje kväll ett spel som jag tyvärr inte kommer ihåg vad det heter och har inte hittat det ute heller. Det var väldigt kul. Varje spelare hade sex tärningar från början. Ettan gick för allt. Sen skulle man ange hur många tärningar av en viss sort som man skulle få ihop när alla visade upp sina tärningar. Man kunde syna spelaren Som var före en själv om man ville. Hade man rätt förlorade den spelaren en tärning, hade man fel förlorade man en själv. Det gällde att hålla huvudet kallt och låta strupen vara torr!

Trädgården har rensats från vissna blomstänglar och buxbomen som hade vuxit sig stor och fin är nu bara några kala stammar. De två senaste vintrarna med mycket snö har ställt till det ordentligt med busken. Flera av grenarna hade fläkts sönder och vissnat. Men nu får den ta nya tag till våren igen.

Ved har burits in både till huset och bastun. Sen har jag desssutom huggit upp björken som maken fällde häromdagen. Lite tidigt kanske men nu är den kluven och ligger på rätt plats i vedbon. Där har jag ju sorterat så vi inte ska få sur ved in i år. Den ved vi köpte i våras ligger staplad för nästa vinter och det var där den nyhuggna hamnade i dag.

Maken krattade upp de sista (!) löven och tillsammans tog vi hand om lövhögarna. Så jag vet hur min kropp kommer att kännas i morgon. Trots att det var en ljuvlig dag så kändes det ännu ljuvligare att komma in och ta sig en dusch i det nyarenoverade badrummet. Idag blev det bara en dusch. Nästa gång kanske ett bad. Badkaret är litet men djupt och därför kan vi bada båda två samtidigt om vi vill. Vi har testat och det är helt OK att sitta två i det. Bilden är tagen med en app som Lars laddade ner.

Kram alla

2 kommentarer:

Nonna sa...

Åh så fint badrum ibland saknar jag vårt bubbelkar och då låg jag sällan där, makens saknad måste vara oändligt större han kunde ligga tills man trodde han "blottnat upp" som vi säger i norr. Sällskapsspel är inte min grej vi har dock ett som heter rappakalja som jag gillar..men vi får se till att spela då vi ses nu blir det sällan då familjen är spridd. Hoppas kroppen klarade ditt "ryck" det där med måttlighet ligger inte för oss verkar det som! Kram "yster"

babban sa...

Hej
Tack. Ja visst e det fint.
Rappakalja har jag aldrig spelat, tror jag. Det är väl ett sånt där spel där det ska gå fort och man ska hitta på en massa saker. Och den fantasin har ju inte jag. Nä, tanke spel är mer min grej.
Kram
Lillstrumpan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...