2012-02-19

Kusten är klar

Var ut till Hälleviksstrand, längst ut på Orust för er som inte vet, och hälsade på min syster idag. Vi fick en indisk gryta och sen gick vi en promenad runt samhället. De har byggt en massa hus på berget under de senaste åren. Jag vet inte hur många hus det är men kanske 20-25 och det är bara 3 (tre!) som är bebodda året runt. Husen är byggda som vanliga villor, inte några små sommarstugor och priset är väl runt en 3-4 miljoner, om det stoppar. Hur mycket pengar har man att röra sig med när man har råd att ha ett fritidshus i den prisklassen?
Området är fint planerat. Och husen har ett enhetligt utseende. Ungefär som den gamla bebyggelsen i kustsamhällena. Spröjsade fönster, vit panel, rött taktegel. Det enda som skiljer sig från gammalt och nytt är alla stora soldäck. Men de flesta smälter bra in i miljön.

Vädret såg bättre ut inifrån än det var. Lite kyligt i vinden men solen sken i alla fall. Gångvägarna var lite förrädiska men vi har blivit lite mer försiktiga och tänker på var vi sätter ner fötterna. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal? Vi har sagt det till varandra här hemma ibland när vi upptäckt att vi anammat saker som våra föräldrar gjorde och man fnissade lite i smyg åt - när hände detta att vi började göra så här? Är vi gamla nu???

Ja det är kanske något att fundera över, men jag är inte gammal inuti i alla fall - inte än!

Njut av livet, det går inte i retur.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gick också en lång promenad i det vackra vädret i söndags längst ute vid Västerhavet.
Hade vi vetat om varandra kunde vi nog vinkat ;)

/Ulrika

Nonna sa...

Har levt länge, men gammal det är jag INTE! Kram systrarna mina

babban sa...

Nä, vi är inte gamla, men nog blir man lite full i skratt när man upptäcker att amn anammat vanor som man tänkt när man var UNG - så däe ska då aldig jag göra! ;D

Snoffsan, det är också en nackdel med åldrandet - synen blir sämre. Hade jag varit i din ålder hade jag alla gånger sett dig.

Kramar till er båda

Jerk sa...

Det är insidan som räknas! Jag är inte en dag äldre än när Lasse o jag mer eller mindre bodde i hans källarförråd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...