2008-08-02

Europatouren, del 3

Vid detta inlägg försvann länkarna i arkivet för del 1 och 2 men texten finns kvar längre ner

4 juli 2008. Väder: Soligt och varmt
Bestämde att vi skulle ta oss till Languedoc och Chez Sven, ett B&B som vi fått tips om innan avresan hemifrån. Det var bara drygt 15 mil och jag gick igenom kartan och skrev upp vägnummer så att vi skulle komma rätt eftersom vi inte riktigt litade på varken Gullan el. Sharon. Som vanligt missade vi en avfart pga att de inte förvarnar vilka vägnummer nästa avfart har innan utan det står i själva korsningen på den skylt som står där. Men eftersom alla vägar bär till Rom är det ju bara att fortsätta så brukar det bli rätt i slutändan. Lars har ju en kompass inbyggd i sin skalle och säger jag åt honom att köra nordost så gör han det om han bara hittar en väg som verkar gå åt det hållet.

Nu hittade vi en väg men det var inte världens bästa. Där skulle tydligen inte cyklisterna i Touren dra fram för vägens beskaffenhet var mer som hemma, lite lappat här och en del kvarlämnade hålor där. Det gällde att vara på alerten och vara med och parera för även om vi har gelé i sadeln så känns det gott i rygg och svanskota när dämparna går i botten.

Efter en rejäl omväg på småvägar och en avstängd väg i en by hittade vi till slut fram till Chez Sven i Causses et Veyran. Där fick vi tillgång till poolen och det var välbehövligt för vi var rätt varma.

Vi ville åka en sväng i området och fick tips att åka till Roquebrun, 8 km norrut. Där hittade vi en restaurang som låg ute på klippavsatsen med vattnet direkt nedanför. En far stod och metade med sin son ute i vattnet, en idyllisk scen i solnedgången.

5 juli 2008. Väder: Soligt och varmt
Drar vidare mot Provence och jag får äntligen se solrosorna. Stora fält där blommorna står och vänder sig mot solen. Ser även lavendelfält men de har inte hunnit komma i full blom än. Vi hittar ett B&B uti ingenstans igen. Det är en vingård som ingår i ett kooperativ och när vi har tittat på rummet och går tillbaka till cyklarna för att lasta av kommer ägaren med en flaska vin till oss.

Eddie och Caroline firar sin 28 bröllopsdag och vi undrar om de vill vara själva men det vill de inte så vi beger oss alla iväg till en restaurang som vår hyresvärd rekommenderat. Den ligger ytterligare 2 km ut i ingenstans och visar sig vara en riktig hit. Ingen komage här inte! Vi väljer en trerättersmeny för 21€ per person och har tre-fyra alternativ för varje rätt. Här visade det franska köket upp sig i all sin prakt. Jättegott och en jättetrevlig kväll, jag blev lite på lullan och när vi väl kom hem igen till den väntande bädden så han jag knappt krypa ner innan kudden träffade min skalle och jag sov sött till jag hörde Lars klä på sig. Då steg även jag upp och följde med honom ut på en morgonpromenad.

6 juli 2008. Väder: Soligt och varmt
Det är en upplevelse att se förvandlingen på både vinodlingar och solrosfält när solen går upp. Sen upptäckte grässtrå, vinrankor, ståltrådar och störar vi en herrans massa snäckor som kravlade sig fast på allt, både. Fast om de gör samma skada som de hemskingarna vi dras med här hemma vet jag inte.Efter frukost begav vi oss ner till Saint Tropez och tittade på de STORA båtarna. Därefter fortsatte vi österut mot Italien utefter strandvägen. Tog ett bad i någonstans mellena Saint Tropez och Sainte Maxime och det var riktigt skönt, +25 i vattnet. Det var mycket trafik utefter vägen och i Fréjus tog vi N-7 över berget ner mot Cannes. Det var lika mycket trafik i Cannes så nu drog vi oss ut mot motorvägen och Nice. Vi hade bestämt oss för att försöka dra oss upp mot bergen för att komma undan med ett lite billigare boende än nere i Nice och hamnade i Castagniers, ca 2 mil norr om Nice.

7 juli 2008. Väder: Soligt och varmt
Lars var ute tidigt som vanligt och kom tillbaka vid halvåttatiden och hade fått en ”tokig idé”. ”–Varför ska vi köra hela kustvägen ner till Toscana? Det går färja från Nice till Korsika och därifrån går det färja till Livorno. Då får vi även se Korsika! Vad säger du om det? ”

Ja, jag köpte idén och det gjorde även de andra. Vi fick portieren att beställa rum åt oss så att vi hade det ordnat när vi kom fram eftersom båten skulle vara framme kl. 21.00 och det kunde bli lite kivigt att hitta något så sent. Och dessutom börjar det mörkna så dags också där nere i södern.

Vi åkte ner till Nice, knallade in på corsica ferrries kontor och köpte biljetter. Gick därefter ut och jagade ett nytt minneskort till kameran och lite skaffning att ta med på färjan.

Hade lite problem med att hitta rätt väg men kom fram till hotellet som låg högt uppe i bergen 7 km från Bastia i en liten by som heter San Martino di Lota. Här stannade vi i två nätter medan vi åkte runt den allra nordligaste delen av Korsika. Vilt och vackert. Till Korsika återvänder jag gärna för en längre vistelse.

Här är några kort från Korsika. Klicka på dem så ser du dem bättre. Gå tillbaka med bakåtpilen.

2 kommentarer:

Nonna sa...

Men å så många vackra ställen och upplevelser ni haft. Önskar att jag skulle klara en sån semester men det går inte i dag. Men snart far vi till det varma Cyprus + 34 grader och DÅ hoppas jag man slipper frysa.
Kram syster i norr

babban sa...

Ja, du kan väl packa med dina ullfodrade vantar som du fyndat uti fall om att =)
Nu var jag rolig va?
Vi har regn men rätt varmt iaf.
Kram tillbaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...