2012-11-10

Marknad här och där

Vi var på höstmarknad i Rännelanda sista helgen i oktober. Det var faktiskt en av de bästa dagarna denna hösten vad gäller väderförhållanden. Soligt men relativt kyligt ändå. Det var Dalspira som stod som arrangör. Dalspira startades av en kvinna som födde upp getter och sen gjorde olika sorters ostar. Nu har verksamheten vuxit såpass att hon köper in mjölk från andra som föder upp getter för det räcker inte med hennes egen produktion. Roligt när det går bra för de som vågar satsa.

I år hade något som heter Matverket sitt möte där också. I ett hus för sig själva satt ett gäng personer och provsmakade mat från Bohuslän, Dalsland och Västergötland som ska bli den rätt som ska representera landskapet. För Dalslands del blev det getkorv.

Jag köpte hem lite rökt kalkonlår och älg-, ren- och vildsvinskorv. Får väl packa ner några korvar och ta med till Italien nästa resa. De är dock något tamare i smaken än de heta salami de gör där nere :)

Maken ringde ner till Italien idag och det är 18 grader och sol. Det har bara regnat två dagar den sista månaden. Lite skillnad är det....

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...