2007-08-19

Motorolja, fiskedrag och trädgård

Det märks att man inte är van att använda kroppens alla muskler tillräckligt mycket. Nog går det bra att klippa gräset med handjagaren - även när det har blivit lite för långt. Då är det enkelt att bara kratta ihop allt klipp. Men i går fick vi nog ett spel, både maken och jag och båda har vi idag ömmande muskler.

Har haft våra vänner sen 32 år här hela helgen och tagit det riktigt lugnt. Ett besök i lördags i Lysekil på Tändkulemotorns dag tillfredställde herrarna i församlingen medan vi damer tröttnade och letade upp ett par stolar där vi kunde sätta oss och bara prata och titta på alla dessa insatta och intresserade män. Mycket märkligt detta med gubbar och motorer. Förstår inte vad det är som lockar så.

I går vaknade vi till en nästan vindstilla dag och kopplade båten till bilen och åkte ner till Ellenösjön med spön och drag. Och den obligatoriska kaffekorgen som bl.a innehöll mackor med stekt ägg. Det blev visserligen bara några bottennapp men det var en underbar tur. Vännerna åkte söderut till Lindome direkt efter landstigningen medan maken och jag drog hemåt, parkerade båten, bytte kläder och satte igång i trädgården. Det är trevligt med besök men man blir lite rastlös efter ett par dagar.
Själv tog jag mig an gräset medan maken tog fram trimmern. Nu hade gräset tyvärr fått växa sig lite för långt där så det blev ett fall för lien till slut. Och motorsågen fick visa vad den går för då vi även fällde några lönnar och en alm som bildat ett litet buskage. Så nu har vi en brasa att elda till vinter igen.
Emellan allt detta jobb tog jag några vändor med skottkärran då jag staplade ved bakom verkstaden. Det är ved som har legat på tork sedan förra året då vi fällde ett stort antal granar i skogsbacken. Men den skall finnas lätt åtkomlig för uppvärmning av verkstaden så det är bara att flytta på den och stapla den intill väggen nära bakdörren.
Det kom några regndroppar på oss mot slutet men vi gav oss inte förrän allt var klart. 6 timmar höll vi på och det har kännts i kroppen varje gång man vänt sig i sängen under natten. Men som tur är är det en övergående smärta. Det finns ju de som måste dras med smärta jämt. Man skulle behövt ha både badkar och bastu för att mjuka upp kroppen igen. Idag blir det en lugn dag.

1 kommentar:

Nonna sa...

Vet du DET har jag alltid undrat, om män och motorer alltså och sen det här med telefongener och datagener som finns hos de 90-talister som nu börjat blippa och bloppa på allt som har tangenter.
Det verkar som om de fattar allt på bråkdelen av en sekund- eller nåt!
Ni har verkligen både jobbat och njutit och det är ju så det ska vara man blir ju nöjd i själen då det blir fint omkring en, och vännerna får man ALDRIG glömma dom är det bästa man har och med åren blir dom dessutom färre.
Blir vi riktigt gamla så blir det som för min mamma Edna att alla hon brukade prata med, som besökt henne och som hon känt i hela sitt liv inte fanns i jordelivet mer och det kändes ensamt. Som om man lämnats ensam kvar med en yngre generation som hade helt andra referensramar, intressen och minnen. Dessutom var de som man hade i sin egen ålder dementa och kunde inte dela minnen och tankar.
Därför ska vi leva i nuet, varje dag och inte skjuta upp allt till framtiden vi kanske inte kommer att vara närvarande i.
Det blev lite djup men så känns det!
Kram storasystern

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...