2010-05-04

Ska vi tro att det är klart nu?

Ja så har vi då bytt pump till en dränkbar. Så det stora åbäket som stod under huset är nu borta. Och en av de två slangarna som var i borrhålet tidigare har packats ihop och lagts till handlingarna. Man vet aldrig när man får användning för nästan hundra meter slang med en diameter på ca 4 centimeter i diameter.
Det händer väl då och då för alla husägare, antar jag.
Vi har haft vatten i kranen sen i lördags men idag drog de upp pump och slang igen och sög rent hålet. Så nu är vattnet något opakt vill jag lova. Vi vet ju av erfarenhet att det klarnar men det kan nog ta en vecka eller två. Och smaken kommer inte att fara helt OK förrän någon gång i sommar eller framåt hösten. Jag kommer ihåg förra gången vi hade problem. David hade varit i Asien under en massa månader. Han visste inte om det här med vattnet men ändå frågade han när han kom hem vad det var för konstigt med vattnet. Det smakade inte som det skulle, sa han. Och då var det nog två månader efter att det såg helt rent ut! Nu ser det nästan ut som på bilden nedan när vi spolar i kranen inne. Jag var och köpte två flaskor bubbelvatten på Konsum så vi har något att dricka om vi blir törstiga. Jag har visserligen både öl och vin hemma men man blir så konstig om man ska dricka sig otörstig på det. ;D

2 kommentarer:

Björn sa...

För att jag är en sådan bekräftelseåsna så måste jag inflika att det var allt Björn som varit och rest och som kände skillnad på vattnet.

Nonna sa...

Klart Björn, rätt ska vara rätt! Så skönt att ni har vatten i alla fall, bubbelvatten är ju gott men ibland vill man ju ha vanligt vatten med lime eller citronklyfta i. Varje morron dricker jag en halv liter till min medicin så.
Vatten att duscha o diska och tvätta i är ju inte fy skam, till själva drickandet går det ju inte åt såna mängder kanske.
Hoppas det blir bra nu.
Sköt om sig
Kram Nonna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...