2008-02-08

Åh, vilka fina papper....

Mitt pris bestod av den nya serien av papper från Maja Design och man ser dem på förstasidan. Dessutom låg det flera fina band med i paketet. Nu ska jag bara få lite tid till att sätta mig ner och göra lite kort. Har ju några födelsedagar framöver så de kommer att behövas :)

F&S i går var lite annat än tidigare. Vi hade en vikarie som håller i passen i Högsäter på tisdagar i vanliga fall och det var ett helt annat tempo än det som vi normalt kör. Jag spinner ju på måndagar och jag var inte lika trött efteråt men lika svettig. Så när min målarkurs är slut i slutet av mars så kommer jag att åka norrut för att jympa ist för att åka söderut. Eller så blir det både ock, Högsäter på tisdag och Ödeborg på torsdag. Det är ju aldrig fel att röra på sig.

Kämpar på med viktklubben. Har gått ner nästan 3 kilo sedan årsskiftet och det är skönt. Har nu hunnit halvvägs och tar det lugnt. Det viktigaste är att jag mår bra. Är väl lite hungrig ibland men jag tror att det är inbillning. Jag älskar ju smörgås och det är INTE bra när man räknar kalorier. Jag älskar soppa också och DET är bra. Ofta är de ju kalorisnåla så man kan äta mycket. Fast jag tror ju att meningen egentligen är att man ska lära sig äta MINDRE PORTIONER så det kanske inte är så bra att äta soppa för ofta. Men jag har hittat ett recept som är underbart gott:

Het saffran och fisksoppa

100 gram finhackad gul lök
2 klyfta
vitlök, pressade
1 pkt
saffran
1 st
finhackad chilifrukt
3 msk
olivolja
200 gram
morötter i tärningar
500 gram
potatis i tärningar
150 gram
palsternacka i tärningar
1.2 l
vatten
1 st
fiskbuljongtärning
1 st
hönsbuljongtärning
2 msk
chilisås av ketchuptyp
400 gram
kolja, torsk eller liknande
200 gram
skalade räkor
4 skiva
fullkornsbröd (tex Schulstad) eller grovt glutenfritt

Fräs lök, vitlök, saffran och chilifrukt i mycket olivolja. Tillsätt morötter, potatis, palsternacka, vatten, buljongtärningar och chilisås. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 15-20 minuter. Skär fisken i tärningar. Tillsätt fisken och låt den sjuda med i några minuter. Rör ner räkorna som bara ska bli varma. Servera soppan med bröd.

Jag tog den fisk jag hade i frysen så det blev lax. Räkor hade jag köpt färska dagen innan och när vi åt dem sparade jag skalen som jag kokade en fond av. Det luktar inget vidare men blir väldigt gott som grund i soppan.

Må gott, det gör jag.


1 kommentar:

Nonna sa...

Vad duktig du är med viktminskningen 3 kg är ju jättebra jag ska gå med igen har jag tänkt, tror att jag kanske kan få bort de där sista kg som jag inte lyckades med och jag har gått upp 2,5 sen jag slutade med VK. Det duger inte!! men som du säger det är lätt att tappa greppet om portionerna och jag har väl kanske inte orkat med motionen som jag borde för det matintag jag då har. Nya tag och man triggas ju av resan då vill jag inte känna mig för stor för sommarkläderna.
Soppan verkade ju god kanske man skulle laga den. Nu ska jag anmäla mig till VK och ta en promenad och sen ska jag till Dennis och gratta på 15årsdagen.
Kramis bigsis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...