2008-02-20

Trött, tröttare, tröttast...=(

Har haft englandsbesök i helgen och det är inte klokt så trött man blir av att ha gäster i dagarna tre. Och dessutom tala engelska i stort sett hela tiden. Det tar mer på krafterna än man tror.
Fredagen började med att vi hämtade upp dem på Säve och sen tog vi den långa vägen hem - alltså via kusten, ut på Orust och sen ett stopp i Uddevalla där vi åt lunch. Vidare hem, kaffe, kanelbulle - eller "bolla" som Eddie säger - och en liten hallongrotta. På kvällen åkte vi till bonusson med familj och hade en trevlig samvaro fram till småtimmarna. Enda negativa med dagen var den huvudvärk jag fick av för mycket vätskeintag. Det är svårt när man blir bjuden att ha kontroll över hur mycket alkohol man dricker. Och helt hux flux har man tappat omdömet och dricker lite för mycket. Som tur är händer det inte ofta.

Vaknade tidigt med samma värk envetet klistrad som ett band runt huvudet. Dessutom satt det en liten ilsken figur på insidan och bankade med något. Tog två Alvedon och mycket vatten. Våra gäster som hade rest en timme bakåt i tiden sov länge, enligt våra klockor, men det var nog rätt så normalt.

Maken åkte in och handlade frallor och efter frukosten gjorde jag några extra mackor och fixade en termos med kaffe och vi åkte iväg för att leta reda på stigen som går till Karolinerstugan. Vi försökte hitta den redan för drygt 3 år sen när de var här senast men då ville det sig inte. Hur man kommer till stugan via Järbo vet jag men vi hade gett oss den på att hitta den andra vägen. Nu var jag förberedd med karta. Det finns två sätt att ta sig till stugan från Hallesjön och vi tog den långa vägen dit och lyckades på så sätt hitta den andra vägen hem. För från det hållet var båda vägarna bra utmärkta medan de från sjön och upp var uruselt markerade. Nu har vi i alla fall fått skrivit in oss i gästboken och ska hitta ett annat vandringsmål till nästa gång de kommer hit.

Väl hemma igen gjorde vi upp planer för semestern som var en av anledningarna till helgens besök. Vi ska åka med MC till England för att hämta upp dem och sen bär det ut i Europa. Vart skriver jag om efteråt även om vi redan nu vet vart vi vill. Men saker och ting kan ändra sig under tidens gång så jag vill inte gå händelserna i förväg.

Nu ska jag växla över till StenaLine och beställa resa till Danmark och därifrån vidare till England.
Må gott och njut av livet!

2 kommentarer:

Nonna sa...

Vet inte vart gårdagens kommentar tog vägen trist då man skriver en lång radda och så är den bara borta. Klart du är trött du jobbar heltid, pendlar långt och har en krävande make osv. Nej jag skojar om maken, men det där med att tala ett annat språk tar oxå energi.
Ni får säkert kul på er MCsemester njut av att planera det är ju halva resan.
Kram syster

Anonym sa...

Glömde ju säga att det var en väldigt fin bild av den där bäcken eller vad det kan vara och stugan är den till för allmänheten som en raststuga eller??
Om solen vill lysa imorgon ska jag ta med kameran på promenaden idag var det yrsnö och det blir mest bara vitt sudd.
Kram samma syster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...