2008-01-12

Arn, pizza, hamburgare, snökaos mm

Vi åkte ner till Uddevalla för att titta på Arn och bestämde oss för en pizza innan föreställningen. Fyra stycken var vi som nästan exakt 19.00 knallade in på Pizzeria Napoli och det var bara två bord som var upptagna och vi fick sätta oss var vi ville. Vi beställde, fick in sallad och vårt dricka. Sen kom det några fler gäster och en hel del som bara skulle hämta pizzabeställningar. Men våra pizzor kom inte in. Klockan tickade, vi hade ju inte särskilt bråttom eftersom föreställningen började först 21.00. Men vi var ju hungriga! Det kom fler in och satte sig, fler som bara hämtade och till slut fick de som satt vid bordet bredvid oss in sina pizzor. DÅ fick vi nog. Klockan var ca 20.00, vi hade beställt först och alla andra fick in sin mat FÖRE oss. Maken höjde rösten och sa ”Nu får det vara nog. Ge oss notan för drickat, vi går härifrån.” Folket runt om i restaurangen tittade på oss men vi skrädde inte orden. Maken och jag var på väg från bordet, våra kompisar satt kvar och precis då kom servitrisen in med vår mat. Eftersom kompisarna satt kvar så satte vi oss igen. Men min pizza var bara ljummen och jag gjorde felet att inte klaga på det också. Jag var så arg att jag inte åt mer än en liten bit. Det växte i munnen. När vi begärde notan så kom pizzabagaren själv ut med den och han hade mage att inte ens be om ursäkt utan skyllde bara på att han hade 20 pizzor i ugnen. Men har man väntat en timme så borde väl pizzan vara varm i alla fall. Man går på restaurang och förväntar sig att de som sitter vid ett bord borde bli serverade före alla som ringer och beställer men det är tydlig att det inte fungerar så på Napoli.

Våra kompisar åt upp sin mat men maken och jag gick därifrån direkt till McDonald’s och där behövde vi inte vänta på maten. Det blev en Cheesburger (ingen strips eller så bara en hamburgare) och lite cocacola för att stilla den värsta hungern.

Därefter gick vi till bion och satte oss för att titta på en seeeeeg seeeeg film om Arn. T.o.m. jag som brukar gilla filmer som är lite långsamma tyckte att det gick långsamt. Den hade de kunnat kapa en hel del. Jag kommer nog inte att titta på nästa iaf.

Och som om det inte var nog med elände på en och samma kväll så var det snökaos när vi skulle hem igen. Men vi kom hem och vi var överens om en sak. Inget mer besök på Napoli för oss. Ingen mer Arnfilm för oss. Men gärna lite snabbmat någon gång emellanåt.

Lev väl och njut av livet, nu ska vi äta hemlagat. Ugnsrostade rotfrukter och oxfilé som vi egentligen skulle ätit i går kväll. Men det blir lika gott idag. Och magert!

2 kommentarer:

Nonna sa...

Ja ibland vill det sig inte riktigt, vi har oxå suttit så där en gång här hemma och då hade man gjort pizzorna men trodde de var hämtpizzor!! så de väntade att nån skulle hämta dem och där sattt vi och väntade och nästan svimmade av hunger.
Här snöar nåt fasligt idag men jag får väl ta min vända ändå det värsta är ju att det är svinhalt under snön. På tisdag ska jag köra ner till Umeå och hjälpa Caisa med det sista i lägenheten och hem igen på onsdag så jag hoppas att det inte vräker ner såå mycket snö det packar så mycket vid mitträcket att omkörningarna blir livsfarliga. 35 mil enkel väg i snöyra är inte så kul.
På tisdag är Caisas opponering det ska bli spännande då blir hon beteendevetare med psykologi som huvudämne..tänk dig det hon är som en ny människa.
LS börjar nya jobbet den 1 feb och P han jobbar på som vanligt.
Själva läser vi resesidor och drömmer oss bort.
Sköt om dig o maken
Kram syster

lillstrumpa sa...

Här är det regn. Men jag hörde av mor att Ulla-Britt åkt upp till Lofsdalen och där var det 1,5 m snö och 14 grader i stugan när de kom dit. Ja, snö isolerar ju men det gör inte regn, snarare blir det rått och kallt av det.

Jag tror också att de trodde att det var hämtpizzor men det ursäktar inte beteendet. Servitrisen tittade åt vårt håll under MINST en halvtimme men gjorde inget åt saken. Fast vi borde kallat på henne och frågat när vi skulle få vår mat. Ja, det är lätt att vara efterklok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...